Eben-HaŽzerschool

Welkom op de site van groep 5/6

                

 

 

Wat leuk dat u of jij even op de pagina van groep 5/6 kijkt! Wij zijn de leukste groep van de school met 24 kinderen. Wij krijgen de hele week les van meester Droogendijk.


Wat doen wij?


Als wij 's ochtends binnenkomen geven we de meester eerst een hand. Op deze manier is iedereen welkom. Elke ochtend mogen er enkele kinderen iets vertellen over de dingen die we meegemaakt hebben. Wij zingen heel graag, dus daarna kunnen ook de groepen naast ons meegenieten van het zingen van psalmen en liederen. Elke dinsdag, woensdag en donderag vertelt de meester een verhaal uit de Bijbel. Op maandag overhoort de meester de geleerde psalm, op vrijdag wordt Namen en Feiten overhoord. Met Namen en Feiten leren we steeds meer uit de Bijbel.

Elke ochtend hebben we rekenen, spelling en taal. Ook is het heel belangrijk dat we veel lezen, dus dat doen we aan het einde van de ochtend. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke vakken. Geschiedenis, aardrijkskunde, begrijpend lezen, biologie en nog veel meer. Wij zijn de enige klas van de school die zwemles krijgt. Elke donderdagmiddag zijn wij dus in het zwembad te vinden! 

Afspraken
Aan het begin van het jaar hebben we met elkaar afspraken en regels gemaakt. Wij houden ons dus aan de regels die we zelf bedacht hebben! We hebben ze ook opgehangen in de klas, zodat we ze niet kunnen vergeten. Hier onder de belangrijkste regels.

1. We zijn aardig tegen elkaar en weten niet wat pesten is.
2. We luisteren naar de meester en naar elkaar.
3. We worden stil als de meester aftelt naar nul.
4. We houden ons aan het stoplicht.
5. We zorgen goed voor elkaars spullen.


 
Huiswerk


Als je in groep 5 of 6 zit, krijg je ook huiswerk. De meester geeft dit elke vrijdag op. We leren iedere week een psalm en op vrijdag hebben we Namen en Feiten.
Groep 5 krijgt af en toe een repetitie van aardrijkskunde of geschiedenis. Groep 6 krijgt bijna elke week een repetitie. Alle kinderen in groep 6 houden ook een spreekbeurt. De kinderen in groep 5 mogen dit ook doen, als ze het willen.

Enkele handige websites voor ons zijn:
Website waar wij spelling mee oefenen
Website om tafels mee te oefenen
Website om klokkijken mee te oefenen